Az újdonsült terepviszonyok

 2013.02.28. 22:19

Bizony bizony... újfent Budapestről jelentkeznek megfigyeléseim az élet és a mindennapok derűs és borús történéseinek közepette. Ezentúl a tizenharmadik kerület, annak is egyik legmurisabb közege, a Lomb és Rozsnyai utcák csodás összecsókolózása szolgáltatja a sziporkázó élményeket. A ház, amely hetek óta lakhelyemül szolgál, kísértetiesen hasonlít azokra a kilencedik kerületi romantikus ingatlanokra, ahol az önkormányzat rászorulóbbnál rászorulóbb fontos embereit összegyűjti. Azonban, ennek a háznak az édes paradoxona, hogy itt az emberek (köztük én) nem kényszerből, hanem saját autonóm elhatározásból tengetik életüket. A lépcsőház márványlépcsője gyermekkorom kötelező mozizásait juttatja eszembe, hiszen a nemzeti ünnepek előtti honszeretettől fűtött magyar filmremekei elől az egerszegi Ady mozi pont ilyesmi lépcsőire menekültünk anno csínytevő lázadó pajtásaimmal karöltve. Beljebb, az udvaron a növényzet Stonehenge-t megszégyenítő kelta szimbolikus alaprajzot sejtet- s sugallja, hogy a nyáron az itt burjánzó növényrengeteg miatt bizony elkél az alaposan rögzített szúnyogháló az ablakokon.

Egy rendkívüli előnye van még a körfolyosós gangnak- a HASAS. Nem, ez nem a saját magamra használt ironikus jelzők egyike most. Gyengébbek és edzetlenebb olvasók kedvéért: Human Attended Security and Alarm System. Azaz a két szomszéd hölgy. Emberi térfigyelő rendszer. Egyszerűen, aki a gangra beteszi lábát, vagy csupán a szándék, az ágencia meglétét érzékeli erre elméjében, az örökre beleég a két nyugdíjas hölgyemény retinájába. De aztán, ahogyan Tom Cruise-t is a saját munkahelye kezdi üldözni az egyik méltán nevét vesztett akciófilmjében: kergetik, mielőtt még a jövőben elkövetné azt a bűntettet, amiért tkp. kergetik őt. Nos tehát, ugyanígy jár az, aki illetéktelenül, erkölcstelen szándékkal jelenik meg a gangunkon.

A HASAS egyik oszlopos tagja a bal oldali szomszéd. Az ő fegyvere a szája. Csak, hogy érzékeltessem expresszivitását, elmesélek egy rövid történetet. Az elmúlt esős vasárnap ebédidejében, amikor kócos munkaidőt kipihenő fiatal páros nem tudja, hogyan leplezze szemérmesen módfelett sürgető tennivalóját egymáson fekve, a következő diskurzusFÉL-re lettünk figyelmesek a szomszéd lakásból:

- Julika, nademost komolyan! Ez komoly?!- kiabál a bal oldali szomszéd. A válasz nem hallatszik át a falon.

- Julika, hülye vagy, már bocsánat.- a feltételezett Julika nevű házbéli még bírja a vérszívást.

- B@zd meg Julika!- Ekkor egy sietős alak becsapja a bal oldali szomszéd ajtaját és viharosan távozik két ajtóval messzebb lévő lakásába. Julika kimutatta foga fehérjét.

Nos ilyen és ehhez hasonló történésekre lehet számítani a későbbiekben. Szó lesz még a bejegyzésekben a RozsnyaiHáz Fantomjáról, a multikulturális zenei megnyilvánulásokról, illetve még biztosan sok érdekes történet vár ránk ezen a környéken.

A bejegyzés trackback címe:

https://juccfrombb.blog.hu/api/trackback/id/tr465110811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása