Egyik szemem sír, másik nevet

 2012.09.17. 09:44

...ugyanis a mai napon arra teszek keserédes próbálkozás-sorozatot, hogy egy számomra még nem otthonos lakást a magamévá tegyek. Önismereti tréningeket menedzselő kvázi-szakemberek figyelmébe ajánlom a jelenséget: konstruáljuk meg azt a teret, ahol a komfort zónánkat visszanyerhetjük! Azért paradox feladat ez, mert miközben elkeseredetten törekszünk arra, hogy kényelembe helyezzük pszichénket, pontosan kilépünk abból a zónából, ahol érzékeink és értelmünk biztonságban vannak.

Autonómiámat melengeti, hogy végre van egy hely, ahol a konyha az én szabályaim szerint működik. A hagyma igenis a hűtőben van, mert feledékenységem egyik hozadéka lehet az öregasszony-szagú spájz, rohadó-csírázó hagyma-zombikkal teli. A hűtő csodásan tiszta, minden felülete csillog és villog. A friss szedésű, zalai burgonya egy kartondoboznyi lehetőséget rejt a táplálkozás témakörében. Azonban eszembe jut róla a Lopott idő című elvarázsolt kaland-akció-thriller-stb.: versenyt kell futnom az idővel, hogy a több, mint öt kilónyi burgonya se válhasson a nagymamaszag szerverévé.

Ugyanez a konyha lesz tanúja azoknak a -néha kifejezetten béna- próbálkozásoknak, hogy egy lelkes párocska a fogyasztói társadalom göröngyein átlátva egészségesen táplálkozzon. Első törekvésem a szalámik eredeti, általam készített húspogácsára való lecserélése. Ha több fűszerezést, formát és állagot is kipróbáltam, akkor majd jelentést adok arról, hogyan sikerült az alkotás.

A konyhából kilépve, saját jól-létünk megőrzésére való törekvésünk tovább folytatódik: a minap illegális, ámde hétköznapi eszközös segítségével birtokomba jutott egy dinamikus jóga dvd. Rendkívül szeretem ezt a fajta testmozgást, mert a belégzés-és kilégzés ritmusára fekvésből állásba, állásból fekvésbe, egy lélegzetvételre végzett mozdulatok igencsak megdolgoztatják az ember leányát. Ráadásul, ha valaki olyan szerencsétlen tartó,-és támasztószöveg rengeteggel rendelkezik, amilyennel én jómagam is, előnyére válhat, hogy a gerinc és a körülötte heverésző izmok alaposan meggyötrődnek az izzasztó munka során. Tehát ez nem holmi meditálgatás, hanem kemény edzés.

Mindezen túl pedig, életem első spinning edzése fog ma bekövetkezni. Mit tesz a társas depriváció- egy egész nap eltöltése egy még-idegen lakásban kimozdulásra készteti az ember. Hiába van itt ezer tennivaló még, pezsgés kell. Pezsegni fog a tejsav holnap a fenekemben és a lábamban, kellemetlen napokat és konstans fájdalmat okozva nekem ezzel...

Autonómiám határait tágítja majd a fürdőszoba, ahol a zuhanytálca lefolyójából éktelen bűz árad. Tettem egy kísérletet ennek megszüntetésére, és bevetettem némi vegyszer-arzenált. Azonban már tele van az orrom az ironikus értelemben csodás zamattal, emiatt ki kell lépnem a való életbe, és meg kell magamat ajándékoznom egy újonnan vett cipővel :)

A bejegyzés trackback címe:

https://juccfrombb.blog.hu/api/trackback/id/tr474782005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása