Furcsa párhuzam 2- Büdös Jani

 2012.04.21. 17:32

 Büdös Jani, kinek hivatalos, születésekor megkapott nevét talán csak a régesrég elhagyott személyi igazolványa tudná csak megmondani, Zala megye székhelyének egyik oszlopos lakója. Az egyik hatalmas lakótelep megrendíthetetlen épületóriásainak egyikében él, dauerolt hajú, már évtizedek óta őszülő édesanyjával. Felismerhető, s az évek során mindig is felismerhető volt kendőjéről, melyet kalózosan köt fejére. Valószínűleg Jack Sparrow stylist szakembere is Janitól vette a design ötletét, s őt ezért nem fizette meg, a macska rúgja meg! Becenevének kialakulására két magyarázat lehetséges, melyek közül senki sem tudja, melyik a valós:

A: mert nem fürdik, s emiatt büdös szegény

B: mert, bár a fürdés napi rutinját nem veti meg, izzadságmirigyeinek produkciója felülírja annak hatását.

Büdös Jani édesanyja, nevezzük Maminak, évek óta Édesapám zöldség-gyümölcs boltjának egyik törzsvásárlója volt. A Janival való ismeretségre úgy sikerült szert tennie, hogy Jani állandóan a zöldséges melletti kocsma teraszáról könyökölt és édesanyja bevásárlási procedúráit instruálta. Később már, némi italért s aprópénzért cserébe már Édesapám egyik jobb lábujjává vált (persze csak átvitt értelemben), már önnön intrinzik motivációjának hatására emelgette a káposztás ládákat:

-Főnök, ki akarok combosodni kicsit.

Később már úgy hozta az élet, hogy Édesapám gerincbetegségének idején Büdös Jani családunk autószerelő műhelyének területére tévedt. Innentől pedig édesapám bal lábujja is lett (szintén átvitt értelemben), hiszen lelkesen elvégezte a műhely körüli takarítási, rendrakási munkálatokat, némi ételért, alkoholért vagy aprópénzért. Azonban, egy idő után, egyre több szerszám tűnt el édesapám rezidenciájáról. S Jani egyszer csak elé állt:

- Főnök! Van neked egy ajánlatom! Egy haveromtól szereztem ezeket a szerszámokat. Olcsóért ELADOM neked.

Édesapám pedig csak nevetett. A szerszámai pedig azóta biztonságban hevernek-újra- helyükön.

A bejegyzés trackback címe:

https://juccfrombb.blog.hu/api/trackback/id/tr344465162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása