Gondoltam, hogyha már megtapasztalom, hogyan lehet maximális a praktikum, amit a Hakni-hét (Zalaegerszeg-Győr-Budapest-Pécs- Budapest-Zalaegerszeg-Győr) alatt kell produkálnom, akkor tudósítok pár jó tanácsot:

1., Az Egerszegi Resti Büfében, a vasútállomás mellett finom hideg szódavíz kapható. Ne legyünk restek (bocsánat, szerintem vicces) kérni belőle!

2., A vasútállomásra úgy érkezzünk, hogy már előre tudjuk, hányas vágányról indul a vonatunk. A pénztáros ugyanis azt fogja javasolni, kérdezzük meg valakitől. Azonban, amíg nem látunk kalauzt, addig nem fogjuk merni senkitől sem megkérdezni. Ráadásul, a hangosbemondóra sem hagyatkozhatunk: a magyar RNB és mulatós zene nagyjainak kínai-okostelefonból való bömböltetése el fogja nyomni azt.

3., Ne lepődjünk meg, hogyha egy vágányról több vonat is indul. az egy kocsival operáló, megyei települések elérése miatt a csöppnyi járgányok elhelyezése csak így oldható meg. Rá se ránts, ha emiatt a mi vonatunk öt perccel később indul eleve, és nekünk időpontra kell úticélunknál lenni.

4., Ha előbb felszállunk a vonatra, mint ahogyan az elindul (ez lehetőleg történjen is így), ne lepődjünk meg a szilaj természetű középiskolások tömegén, pláne, ha vonatunk a tanórák végeztével indul (délután kettő óra után erre már számíthatunk)- Türje, legkésőbb Ukk környékén elnéptelenedik a vagon, majdnem hiányolni fogjuk őket.

Bármi egyéb eszembe jut majd, mindenképpen közlöm. Egyenlőre ezek a Zalából máshová vonattal utazás legfontosabbjai :)

A bejegyzés trackback címe:

https://juccfrombb.blog.hu/api/trackback/id/tr534770253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása