Elosztó lettem

 2012.02.24. 17:47

 Egy kedves ismerősöm a mai nap folyamán tudatta velem bájos történetét.

A Nagyvárad téren vele is csevelybe keveredett egy aluljáróbéli fess úriember. Mindennek oka a huszonnégyes volt, ami a bosszantó zebrán való gyalogosátkelés-jelenség miatt megállt. Pont a megálló előtt. Ismerjük az érzést, főleg ha rutinos bkv-fogyasztóként sietős a dolgunk. Nos, valószínűleg emberünk is sietett...A dialógus valahogy így zajlott, ismerősöm elmesélése alapján:

- Ez megállt.- mondta az idegen

- Igen, meg.- somolygott ismerősöm

- Nem jön, mert lusta!

A nyúlfarknyi affér elgondolkoztatott, s ambivalens érzelmeket keltett bennem.

Egyrészt, innen látható, hogy nem vagyok kiválasztott, akivel a Kerület teremtményei speciális módon, hatékonyan kommunikálnak. Ez kissé megrendít.

Azonban, jediségem nem léte még nem zárja ki a tényt, hogy igenis velem osztják meg az erre tévedők tapasztalataikat a környékkel kapcsolatosan: tehát elosztó lettem. Rezonőr, ki az ügyes-bajos történeteket a publikum elé tárja. Vajon ez is jár némi kiválasztottság-érzéssel? Majd csak kiderül...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juccfrombb.blog.hu/api/trackback/id/tr744193038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása