The city never sleeps

 2012.02.09. 22:41

 Stílusomtól eltérően, vagy inkább stílusomhoz képest újszerűen, szándékosan adtam eme flinces-flancos, külföldi szókapcsolatot jelen bejegyzésem címéül. Ugyanis, arra kívántam ezzel utalni, hogy bizony Budapest, mely nem mellesleg kedves áreánknak helyet adó földrajzi nevezetesség, bármilyen nagyvárossal felveszi a versenyt. Miben is? Hát az állandó nyüzsgésben, amely a IX. kerület utcácskáit oly' bájosan belengi.

Azért jutott eszembe a fenti megállapítás, mert a minap egy kisebb, ámde hazai viszonylatban jelentős városban tettem egy rövid látogatást. Nyilván, furcsa dolgokat lát az ember mindenütt, de hát korántsem hasonlíthatom eme igazán humoros jelenségek összességéhez, mint ami a BalázsBéla környékét jellemzi.

Ma is megtörtént például, hogy hazafelé bandukoltam az éjjeli Nagyvárad téri metrómegállóban, a köznapi szóhasználatban csak "nyócker" városrészből. Itt él ugyanis egyik kedves ismerősöm, akit a pesti éjszakában sokszor csak Orsós Brigittaként ismernek azok a bárgyú lelkek, akiknek eme sejtelmes hölgy nem fedi fel valódi személyazonosságát.

A fontos intermezzó után rátérek a lényegre tehát. Hazafelé bandukolásom során, a Nagyvárad Téri lépcsőkön (mert hát itt nincs ám mozgólépcső! Odafigyel a BKV a Heim Pál Kórházba érkező lázas kis lelkecskék egészségére: ha már kórházba jönnek, legalább mozogjanak kicsit, később lesz szívinfarktusuk...ha pedig valaki mankóval érkezik, hát neki pedig az akaraterejét eddzik...) felfelé harcolva magamat lettem figyelmes egy úriemberre, akit egy fess biztonsági szolgálatos férfiú kísért ki a metró területéről. Éppen féltékenykedni kezdtem volna, hogy nekem miért nem jár ilyen ellátás, mikor láttam, hogy a férfiú illuminált állapotban közli a szomorú tényt:

-Fel foglak jelenteni!

A villamosmegállóban egy vadidegen hölgynek panaszolta ingerült állapotban, hogy őt nem engedték a metróval közlekedni, alkoholos befolyásoltságára hivatkozva. Mikor a hölgy erre semmi okosat nem tudott/akart mondani, az emberünk égbe emelt tekintettel közölte:

Feljelentelek g$ciiii! Az országgyűlésen! De nem csak téged, hanem az egész Orbán Viktort! (legjobb hely erre az országgyűlés- a szerk.)

Mikor az éppen induló villamos sofőrje elé állva (remélem, a kedves olvasó érzi a kaszkadőrjelenetben az adrenalin bombát) kérdezte a jármű vezetőjét a történtekről, s ő sem tudott válasszal szolgálni, a másik sínre szaladván, ugyancsak égbe kiáltva tette fel a kérdést:

- De akkor most hogyan tudok hazamenni?!

A bejegyzés trackback címe:

https://juccfrombb.blog.hu/api/trackback/id/tr344085842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása