Adataink

 2012.02.03. 15:34

 Manapság furcsa szerzeteket látni a huszonnégyes villamoson: feltűntek a közterületfenntartók s ellenőr bajtársaik. Hiába, ez a vonal sem a régi már...

Egyik roppant érdekfeszítő utam során egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az egyik egyén a fenti outgroupok valamelyikéből odalép egy úriemberhez: "Jegyeket, bérleteket"!

A kolléga először a "vak volnék" cselhez folyamodott: fülében fülhallgatóval mereven maga elé bámult. Mikor a hatóság meglengette integetőizmait orra előtt, akkor jött a "Süket volnék" figura: az utas ránézett az inspekció vezetőjére, tágra nyitott szemmel tette szét kezeit: semmit sem ért az egészből...

Eddig tartott az ellenőr türelme, ő a jól bevált mozdulatsor segítségével elővette nyomtatványát, amire a megbüntetendők adatai kerülnek felrovásra:

-Neve? 

-Horváth Béla

- Születési helye?

- ŐŐŐŐ.... Miksolc

- Anyja neve?

- Horváth (micsoda véletlen- a szerk.) Mária

- Hol lakik?

- Őőőőő...Andrássy út tizenkettő.

A törvény embere békésen feljegyzett mindent, s csak ennyit mondott:

- Máskor tanulja meg az adatokat, mielőtt bediktálja. Csekket kér, vagy most fizet?

A bejegyzés trackback címe:

https://juccfrombb.blog.hu/api/trackback/id/tr214059352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása