A posta

 2011.11.02. 19:59

 Furcsa, s morbid, hogy jómagamat, aki a mindennapi megélhetéshez szükséges mindenféle adminisztrációt tagadja s hárítja kifelé életéből, pont a postahivatalok ihletnek meg.

Pontosabban: a Körút és a Tűzoltó utca sarkán álló posta. Hova bemész, hagyj fel minden reménnyel: ugyanis már a bejárati ajtó automata módon kifelé nyitódása is kaszkadőrmutatvány elvégzésére kényszeríti az óvatlan, nem idevalósit. Tehát idősek járókellékeivel, nagy csomaggal, vagy csak felemelt orral közlekedők, csak óvatosan!

A helyszín másik látványossága a kicsiny ablakok mögött meghúzódó kiszolgáló személyzet: a mai akciómon a bronchitis-hangú hölgy villámgyors multitasking közepette ragadta ki tétovázó kezeim közül a már ezer éve felcímzett ajánlott küldeményt. Ráadásul, mikor a sorsedzett, szakállas állú idős hölgynek kifejezetten a kezébe, a tenyerébe (tehát nem a kopottas aprópénzes tárgyba, pénztartóba?- sosem értettem, mi az és hogy hívják) ejtette apróját, el is rézékenyültem.

A mai bejegyzésem lelkét pedig egy kedves ismerősömtől kölcsönzöm, kinek az ihletet ezúton is köszönöm. Ezen sziporkázó nap után kiléte maradjon titokban, s nevezzük egyszerűen csupán Terikének. Íme:

"azt szeretem a környékbeli szolgáltató egységekben - legyen szó postahivatalról, vagy egyszerű sarki közértről - hogy olyan, mintha megállt volna az idő: 80-as évek gyöngyház körömlakkja díszíti a tupírozott frufrús, zöld postás köpenyes korosodó multitasking nénik körmét,a kopottas járólap bódító klórszagot áraszt..csak úgy röpülnek a 10 percek a sorban:)"

A bejegyzés trackback címe:

https://juccfrombb.blog.hu/api/trackback/id/tr703348694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása