Tolkien ha tudná...

 2011.08.26. 11:38

 ...hogy az általa papírra vetett, hosszadalmas, erkölcsi tanulságok garmadájától nem mentes történetnek nap mint nap teret ad a kilencedik kerület, igencsak meglepődne rajtunk, fővárosi magyarokon.

A Tündék földjén, az új építésű Haller utcai lakóparkban minden szomszéd csak Arwen-féle sustorgással jelzi a másik szomszédnak: jó reggelt Neked, sorstársam! Hisz' többre nincs idő. A Tündék elfoglalt népség.

Álmukra sok-sok, nyugdíj előtt álló ember lovag vigyáz, s óvja őket még a széltől is. Ehhez képest pedig figyelik, hogy a várba ki boccsáttatható be csillogóbbnál csillogóbb járműveikkel, útjukat elzáró sorompókon át.

Aragorn, a ház gondnoka, mindig pontos időben érkezik a 24-es villamos hátán, hogy Középfölde legszebbjeinek kukáiból kiválogassa az üres PET palackokat.

Ám, a másik oldalon, Mordor bejáratától nem messze honol a már említett mozgóárus, aki mindig egy helyben van. Szarumánként koordinálja az orkok életét.

Néha fel-feltűnik a Gollamhoz hasonlító Csövinéni, aki ritualikus tiszteletkörben, nagy szakértelemmel struktúrált útvonalon rója Mordor határának kukáit, a Drágaságért kutatva.

S természetesen, a már említett mordori határmezsgye nem más, mint a Balázs Béla utca. Kettéválasztja a Tündék és az Orkok lakhelyét. Az itt lakó Hobbitok napról napra édesítik meg reggeleimet s nyugovóra térésem perceit. Ezúton is köszönöm nekik.

U.Í.: a két térkép összehasonlítható az alábbi link segítségével:

http://maps.google.hu/maps?q=haller+utca&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=hu&tab=wl

A bejegyzés trackback címe:

https://juccfrombb.blog.hu/api/trackback/id/tr53181657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása